Изложба на ДЛУП во Прилеп

Денеска (петок, 9 мај) во 19:30 часот во галеријата на Центарот за култура “Марко Цепенков” ќе биде отворена годишната изложба на Друштвото на ликовни уметници на Прилеп. Ќе се претстават 39 уметници членови на ДЛУП, а со изложбата ќе бидат одбележани пет години од постоењето на Друштвото.

dlup_izlozba_2014

 

Учесници на изложбата:
Васил Костов, Илија Миноски, Марјан Стојаноски, Марија Стојаноска, Тони Чатлески, Филип Перески, Тони Трајкоски, Бобан Петрески, Дарко Талески, Билјана Бинчев, Наде Тоскоска , Драган Михајлоски, Кристина Малинческа, Јордан Мицкоски, Марта Макеска, Павлина Илијеска, Борис Јованоски, Емил Димоски, Софија Грабулоска, Драган Темоски, Маја Најдоска, Бојана А. Трпческа, Наташа Ѓорѓиова, Емил Солески, Лепа Милошевска, Влатко Николоски, Вера Николоска, Александар Ацеска, Александар Џинго, Ферди Булит, Атанас Атанасоски, Рада Тодорова, Методи Исков, Александра Богоеска, Емилија Ѓ. Димоска, Бети Макеска, Марија Ѓорѓијоска, Ристо Тошески.

You May Also Like