Изложба на Димитар Малиданов во Куманово

Денеска (петок, 14 март) во 19:00 часот во Уметничката галерија на Куманово ќе биде отворена изложба на академскиот сликар Димитар Малиданов, дел од проектот „Кич-да! Сте или не?“.

dimitar_malidanov2

Дирекцијата за култура и уметност на Скопје и Министерството за култура на Република Македонија, и оваа година продолжува со започнатиот проект “Кич, да!?/ Сте или не?/”.

Седма година по ред, проектот чија цел е презентација и промоција на ликовната уметност и доближување на публиката до врвните имиња не само од македонската, туку и од светската ликовна уметност продолжува и оваа година со отворање на изложбата на дела од академскиот сликар ДИМИТАР МАЛИДАНОВ

You May Also Like