Изложба на дел од битолскиот Монмартр во Охрид

В четврток (6 септември, 2012 година) во 20:00 во галеријата на Центарот за култура „Григор Прличев“ во Охрид ќе бид отворена изложба на младите ликовни амбасадори од светот учесници на годинешниот „Мaл Монмартр 2012.“

Изложбата се отвора по повод одбележувањето на денот на осамостојувањето на Република Македонија, а ја организираат детското ликовно студио „Св. Кирил и Методиј“ -Битола и НУ Центар за култура „Григор Прличев“-Охрид.

 

You May Also Like