Изложба на дела од ликовната колонија „Прилепски кринови“

Денеска (четврток, 28 август) во 20:00 часот во ликовниот салон на Центарот за култура „Марко Цепенков“ во Прилеп ќе биде отворена изложбата „Прилепски кринови“.

kolonija_prilepski_krinovi

На изложбата ќе бидат претставени мозаици и скулптури изработени на колонијата ,,Прилепски кринови” што ја организира фирмата Крин КГ. Творбите се од сите четири ликовни колонии на кои учествуваа 20 уметници, меѓу кои Александра Богоеска, Невена Костиќ, Данијела Рупиш, Андријана Даниловиќ, Иван Јеремиќ, Милорад Паниќ, Билјана Велиновиќ, Александар Станоев, Петар Вијошевиќ, Мирослав лазовиќ, Дарко Базерко, Бојан крстиќ, Горан Девлиќ, Јована Петковиќ, Томе Филов, Филип Перески, Мариана Филипова, Блашкла Миева, Санда Миева, Филип Николиќ, Предраг Тодоровиќ, Алавица Е.Цурк, Јасмина Руневска…..

You May Also Like