Изложба „Манаки фотографии одблиску“ во Кавадарци

Дирекцијата за култура и уметност на Скопје и Министерството за култура на Република Македонија, и оваа година продолжува со започнатиот проект “Кич, да!?/ сте или не/”.

manaki_fotografii_odblisku

Седма година по ред, проектот чија цел е презентација и промоција на ликовната уметност и доближување на публиката до врвните имиња не само од македонската, туку и од светската ликовна уметност продолжува и оваа година со отворање на изложбата на фотографии „Манаки фотографии одблиску“, која ја подготви м-р Роберт Јанкулоски.

Фотографиите се изработени од оригиналните стаклени плочи во дисперзираната лабораторија на Македонскиот центар за фотографија.

Организаторите изразуваат благодарност до Државниот архив на Македонија – подрачно одделение – Битола за отстапениот материјал.

Изложбата ќе се отвори утре (21 мај, среда) во 12:00 часот во Центарот за култура „Иван Мазов – Климе“ во Кавадарци.

You May Also Like