Промоција на роман од Тодор Басотов во КИЦ

Културно Информативен Центар -Скопје, в четврток (22 мај) ја организира промоцијата на книгата „Типарти“, роман, од Тодор Басотов. Промоцијата ќе биде во Салон 19:19 со почеток во 19:19 часот.

kniga book

Тодор Басотов роден во Штип. Дипломирал на Градежен факултет во Скопје и е магистер по технички науки.Повеќе месечен студиски престој има поминато во „Imperijal College of Science and Technologu“ во кјото јапонија.Како стручно лице преку Техничка помош,престојува подолг период во Алжир.Учествувал со свои трудови на меѓународни симпозиуми од областа на земјотресното инжинерство и инжинерска сеизмологија.Има добиено награди и признанија од областа на карикатурата.

Објавени дела: “Жаки&Жаки”, “Ти реков ми рече”, ”Љубовна приказна” и други.
Книгата „Типарти“ го обработува проблемот на „Виртуелна реалност“, што враќајќи се во историјата наназад , можат да се менуваат настаните во сегашноста.

Книгата ќе ја промовира проф.др.Александар Прокопиев,извадоци од текст ќе интерпретира Крстинка Билјаноска, новинар, музичка изведба 4 СТРИНГС

You May Also Like