Започнаа концертите во летниковецот на плоштад

Во организација на Општина Центар изминатиот викенд во летниковецот на плоштад Македонија започна серијалот „Концерти под отворено небо“.

Граѓаните имаа можност да уживаат  во звуците на класичната и популарна музика, креирана во модерни елементи во изведба на „Ер Стрингс“ и Пламенка Трајковска – гудачки квартет.

Групата „Ер Стрингс“ со својата убава интерпретација изведе композиции од странски и македонски евергрини, како и безвременските хитови на познатите странски изведувачи Стинг, Мајкл Џексон, Лени Кравитз, Квин и други.

Во втората вечер, гудачкиот квартет изведе композиции, транскрипции на класична музика од Чајковски, Бах, Бетовен, Шопен, Брамс, Вивалди и други.

Љубителите на квалитетната музика, за следните викенди ќе можат да ги проследат концертите на: „Фор Стрингс“, „Танго трио“, „Арте Стринг квартет“, како и настапот на учениците од ДМБУЦ „Илија Николовски-Луј“.

You May Also Like