За добитниците од лотаријата: како до Белград?

Агенцијата за млади и спорт со известување за добитниците на лотаријата за утрешниот меч против Србија во Белградска Арена:

Агенда :
04:00 часот – Пријавување на Железничка станица-Скопје.

Граѓаните на Република Македонија кои ќе добијат повратен маил дека се добитници (не е дозволена замена за добитниците) ќе треба да бидат на главниот влез на Железничка станица во Скопје на ден 26.01.2012 година (СРЕДА) во 04.00 часот.

На Железничката станица во Скопје ќе има специјален коридор од Министерството за внатрешни работи, каде граѓаните ќе бидат упатувани на шалтерите на Македонска железница каде ќе им биде поделен билет во два правци Скопје-Белград-Скопје(билетот да се чува за враќање). Граѓаните потребно e со себе да понесат документ за лична идентификација (биометриска лична карта или биометриски пасош).

06:00 часот – Поаѓање од Железничка станица-Скопје.

16:30 часот-Пристигнување во Белград на Централна железничка станица (доделување карти во воз за натпреварот Македонија-Србија, не смее да се напушти возот додека не се добие карта за натпреварот,со која карта може да се проследат сите наптревари) и поаѓање кон Белградска Арена.

18:15 часот – Проследување на натпреварот Данска – Шведска

20:15 часот-Проследување на натпреварот Македонија-Србија во Белградска Арена

22:15 часот – Упатување кон Централна железничка станица Белград*

 

*Начини на движење од Централна Железничка станица Белград до Белградска Арена (во Белград)
Сопствена режија:
– Пешки рута од Централна жел. станица преку стариот Железнички Мост се излегува на Хотел Хајат и од таму се оди право на Белградска Арена 45 минути
– Трамвај бр.7 и бр.9 и бр.13 на секои 6, 9 и 11 минути
– Автобус бр. 601 цена на автобус – 60 динари купени во киоск во еден правец додека во автобус цената е двојна
– Трамвај – 60 динари купени во киоск во еден правец додека во трамвај цената е двојна
– Такси 500 динари – околу 5 евра
Организиран превоз:
Покрај тоа, се вложуваат напори да се организира заеднички превоз за одење до Белградска арена и враќање од Белградска арена до Централна Железничка станица Белград.

23:30 часот -Поаѓање за Скопје од Централна железничка станица Белград.

You May Also Like