Заврши колонијата „Папрадишки мајстори“

Во Велес вчера (5 септември, 2012) заврши 8 -та Ликовно-копаничарска колонија „Папрадишки мајстори“ што ја организира истоименото здружение под покровителство на општина Велес.

 

Околу 30-тина ликовни уметници и копаничари од повеќе држави за време на колонијата создадоа 50 дела кои ќе бидат претставени на изложба што традиционално се одржува  по повод 9 Ноември – Денот на општината.

You May Also Like