„Единствен преживеан“ од денеска и во Милениум

Од денеска (четврток, 27 февруари0 на репертоаротна киното милениум премиерно се прикажува филмот „Единствен преживеан“.

lone-survivor(film)

(Lone Survivor)- премиера 27.02 четврток

Режија: Peter Berg

Улоги: Mark Wahlberg, Taylor Kitsch, Emile Hirsch
Траењенафилмот: ‘121
Жанр: Акција / Биографија / Драма

Летото, 2005 година, Маркус Лутрел и неговиот тим се на мисија во која треба да го уапсат озлогласениот талибански лидер Ахмад Шах. Оставени сами на себе, тие се принудени да се борат за сопствените животи, изведувајќи го еден од најхрабрите подвизи во воената историја на човештвото.

You May Also Like