Дуке Бојаџиев дел од четиринаесеттата Буда бар компилација

Дуке Бојаџиев со уште едно меѓународно достигнување. Неговата композиција „Тhe Truth“ („Вистината“) од албумот “Digital Confessions” (2004) е селектирана за 14-то издание на престижната светска музичка компилација “Buddha Bar”. Композицијата на Бојаџиев е всушност тема за пијано и оркестар во модерна изведба.

Темата на новиот двоен албум од серијалот „Буда Бар“ е „Индија“, селекцијата е на DJ Ravin, а и на ова издание гостуваат голем број признати светски музичари. Излегувањето е најавено за 23 април во почетен тираж од 30.000 примероци, како и он-лајн опција за купување.

Појавувањето на најновото издание на “Buddha Bar” за Бојаџиев е само продолжување на учеството на популарни светски компилации, како „Chill out in Paris 4, 5 & 7“, „Marrakech Express 2“, „The music from FASHION WEEK 5“, „Styled in Italy“, „Ram Café 4“ и многу други.

Инаку, во пресрет на издавањето на својот нов албум „Сон. Верба. Љубов.“ (“Dream, Faith. Love.”) Дуке Бојаџиев минатиот месец настапи во клубот Дром во Њујорк.

 

You May Also Like