Премиера на „Лет во место“ од Горан Стефановски во Битолскиот театар

Престојниот викенд на сцената на битолскиот театар е премиерата на драмското дело „Лет во место“ од Горан Стефановски, во режија на  Ненад Витанов. Костимографија на Благој Мицевски, додека музиката за претставата е на Миодраг Неќак.

 

Играат:
Борче Ѓаковски, Огнен Дранговски, Соња Михајлова, Валентина Грамосли, Петар Мирчевски, Кристина Х. Николова, Иван Јерчиќ, Васко Mавровски, Филип Мирчевски, Мартин Мирчевски, Слободан Степановски, Митко С. Апостоловски, Сашо Огненовски, Никола Пројчевски, Петар Спировски.

четврток 08.03.2012     18:00 часот
предпремиера Лет во место од Горан Стефановски
режија :Ненад Витанов

петок 09.03.2012         19.:30 часот
премиера Лет во место од Горан Стефановски
режија :Ненад Витанов

сабота 10.03.2012       19:30 часот
премиера Лет во место од Горан Стефановски
режија :Ненад Витанов

You May Also Like