Во Прилеп отворена изложба со дела од ликовната колонија „Лесново“

Вечерва во галеријата на Центарот за култура „Марко Цепенков“ во Прилеп беше отворена изложба на дела од меѓународната ликовна колонија “Лесново 2013”.

lesnovo dela

 

На изложбата се презентирани 20 дела од уметници од Македонија, Бугарија, Романија, Србија кои твореле во Лесново минатата година на колонијата што ја организира Домот на културата “Злетовски руда” од Пробиштип.

Изложбата е во рамките на соработката меѓу двете културни институции.

You May Also Like