Битолскиот театар во Црна Гора со „Опасни врски“

Со претставата „Опасни врски“ од Шодерло Де Лакло и Кристофер Хемптон, НУ Народен театар Битола ќе гостува воЦрна Гора. Претставата што ја режираше Дејан Пројковски , а премиерата и беше во декември 2010 година, ќе биде изведена во два театари во Црна Гора.

На 09 април на сцената на Краљевското позориште – Зетски дом во Цетиње и на 10 април во Театарот во Котор. Минатата година на Деновите на македонската култура во Санкт Петербург во Русија , битолскиот театар гостуваше токму со оваа претстава.

Сценографијата е на Владо Ѓоревски, костимографијата на Благој Мицевски, додека за музиката се погрижи Горан Трајковски. Кореографијата е на Јагода Димовска, а за преводот се погрижи Дарко Ацковски.

Улогите се на :

Соња Михајлова – Маркиза Де Метреј

Елена Моше – Госпоѓа Де Воланж

Викторија Степановска – Сесил Воланж

Петар Горко – Виконт Де Валмонт

Јулијана Стефановска – Госпоѓа Де Размонд

Габриела Петрушевска – Госпоѓа Де Турвел

Соња Ошавкова – Емили

Никола Пројчевски – Витез Жеркор Дансени

You May Also Like