Англискиот диџеј Jimpster доаѓа во Сектор 909

Вo петок (17 август, 2012) за првпат во Македонија во летниот клуб Сектор 909 ќе настапи англискиот диџеј и продуцент Jimpster, сопственик на издавачката куќа Freerange.

По настапите на Freerange артистите Tony Lionni, Andreas Saag и Nikola Gala конечно во Скопје ќе го видиме и сопственикот на една од најдобрите издавачки куќи за housе музика.

Jamie Odell aka Jimpster повеќе од 15 години продуцира музика, настапува како диџеј и ја води Freerange. Неговото прво издание датира од 1997 година насловено како Messages From The Hub, а својот најголем успех го  достигнува со Dangly Panther од 2008 година кое е номинирано за најдобар денс сингл на Британските музички награди. Има ремиксувано артисти како Osunlade, Bob Marley, Joris Voorn, Solomun и редовнo настапува низ сите светски клубови.

Издавачката куќа Freerange досега има над 160 изданија од артисти како Manuel Tur, Andreas Saag, Shur-I-Kan, Stimming, Lovebirds и секако Jimpster. Траките како Get Ya Dub On, The Bounce, and Get on Downz станаа синoним за house музика и по долги години сеуште можат да се чујат во клубовите. За секој house продуцент е голем престиж и успех да издаде своја музика на оваа издавачка куќа.

Заедно со Jimpster ќе настапи Александар Мискоски. Забавата започнува на полноќ.

You May Also Like