АКТО продолжува со интересна програма

По синоќешното отворање на 7-то издание на Фестивалот за современи уметности АКТО – Битола, со проектот „Павилјон за знаење по мерка“ на кураторот Сузана Милевска, фестивалот и денеска (петок, 10 август, 2012 година) нуди интересни содржини во официјалната, но и во офф програмата:

 

Oфицијална програма

– 18.00-
Клацкање – Шкарт
дискусија на Клацкалките

Локација: Офицерски дом

– 19.00-
Студии на Југославија: Читачка група Знаење по геноцидот
–  потчинето знаење  – Групата Споменик, Учителот
незнајко и неговите комитети- Милица Томиќ и
Бранимир Стојановиќ
(читачка сесија во групи за текстот “Општеството треба да се
брани” од Мишел Фуко)

Локација: НУ Центар за култура (Клуб “Кафеана”)

– 20.30 –
Галерија 7 – пауза за чај

Локација: НУ Центар за култура (Клуб “Кафеана”)

– 20.45-
МонAполи – Тадеј Погачар
презентација на играта и нејзините правила со учество н
публиката

Локација: НУ Центар за култура (Клуб “Кафеана”)

– 21.30-
Да се слуша публиката – презентација на проектот

Локација: НУ Центар за култура (Клуб “Кафеана”)

OФФ Програма

-22:00-

Промоција на CD компилација “Ако одам во Битола”

Conquering Lion /  live
Pumpers /  live
Mирко Попов / PMG / dj set
Мolokai / live
Hipnopolis / live
King Selassie / Machina / dj set

Локација: Тепсија (Поранешна ТВ Меди)

You May Also Like