Годишна изложба на учениците од гимназијата „Јосип Броз Тито“

Овој викенд ќе се одржи 22рата изложба на учениците од Меѓународна Матура (IB) при гимназијата „Јосип Броз Тито“ во Националната галерија, објект Мала станица.

На истата ќе се претстават 20 ученици со свои дела:
Матеј Алулоски
Надија Бекираѓиќ
Мила Брѓовиќ
Јана Величкова
Ива Величковска
Риа Давковска
Елеонора Јовановска
Хела Јовановиќ
Теа Керметчиева
Марија Кржовска
Федора Лепческа
Андреј Марков
Ева Маџар
Сара Милованова
Виктор Младеновски
Ангела Николова
Делфина Саздовска
Ивона Симонова
Сара Трајковска
Стефани Тримческа

под менторство на професорката Ангелина Дамјаноска Наумоска.

Отворањето на изложбата е на 31ви март (недела) во 19:00 часот во „Мала Станица“.

You May Also Like