Промовирана новата сцена во битолскиот Дом на културата

Вчера (петок, 28 декември) во Битола, беше промовиран нов простор за култура – Нова сцена, која заедно ќе ја користат националните установи Народниот театар и Центарот за култура.

Просторот е реконструиран за еден месец со средства доделени од Министерството за култура, а се промовираше во присуство на министерката за култура Елизабета Канческа-Милевска, која вчера работно ја посети Битола.

Сакам да дадам позитивна оценка за функционирањето и менаџирањето на сите директори од областа на културата во Битола, нивната посветеност и се што направиле во изминатиот период. Реализирани се многу проекти и програмата што беше финансирана од страна на министерството, изјави Канческа Милевска.

Градоначалникот Талески посочи дека поголем дел од манифестациите на претстојниот фестивал „Битфест“ 2013 ќе бидат тукму во овој простор.

 

You May Also Like