Принова во Зоо Скопје

Зоо Скопје 2012-тата година ја започнува збогатена за еден нов жител. Во средата (4.1.2012 година) се роди младо од видот лама. Во новата 2012 од Зоолошката очекуваат уште многу принови.

Во текот на истата, ќе се продолжи со реконструкција на постоечките и изградба на нови живеалишта, како и збогатување со нови животински видови.

You May Also Like