„Трио Колегиум“ вечерва со свој концерт

Вечерва (петок 12.4.2019) со почеток во 19.00 часот во фоајето на ЦК „Марко Цепенков“, во Прилеп, концерт ќе одржи ТРИО КОЛЕГИУМ…

Настапуваат:
АЛЕКСАНДРА КОЦЕВСКА-мецосопран
МЕНКА БОГОЕВСКА-виолина
ГЛИГОР ГЕЛЕБЕШЕВ-пијано

ТРИО КОЛЕГИУМ се формира како спонтана соработка помеѓу тројцата колеги и долгогодишни пријатели во 2017 година. Инаку ова е еден нетипичен состав за класичната музика. Изведува дела од светската музичка литература прилагодени за овој состав, бидејќи во музичката литература постојат многу малку дела напишани за оваков состав.Триото има остварено повеќе концерти во Скопје, Куманово, Неготино, Куклица-Камени кукли…

П Р О Г Р А М А

 1. Венецијанска канцона – „Дојди на море“
 2. Г. БРАГА – Ангелска серенада
 3. A.ПЕСТАЛОЦА – Чирибирибин
 4. Р.ЛОВЛАНД – Песна од тајната градина
 5. Е.ЕЛГАР – Поздрав на љубовта
 6. С. РАХМАЊИНОВ – Засакав јас за жал
 7. П.И.ЧАЈКОВСКИ – Јас во полето бев тревичка
 8. Ф.ШУБЕРТ – Серенада
 9. Ф.ПУЛАНК – Патеки на љубовта
 10. Ж.Б.ВЕКЕРЛИН – Мајко кажи ми
 11. К.ГАРДЕЛ – танго
 12. В.ДИ КЈАРА – Ла спанјола
 13. Џ.САНТОС – Аусенција
 14. Ф.ОБРАДОРС – Ел вито
 15. Ж.БИЗЕ – Кармен

You May Also Like