Репертоар за април 2019 во ЦК “Григор Прличев” – Охрид

Репертоар за месец април 2019 година во НУЦК “Григор Прличев” – Охрид…

ПЕТОК, 05.04.2019 година “АНАЛФАБЕТ”- комедија според Бранислав Нушиќ

режија Ѓорѓи Ризески.
Играат: Горан Стојаноски – Максим Благадуша
Никола Тодороски – Митре П. Клатипатлак
Стрезо Стаматовски – Румен Вујаклија
Адријана Билаловиќ Тодороска – Магдалена Лапајкоска – Дупева

Сценограф на претставата е Зоран Николовски, а костимите се на Ванчо Василев

ПЕТОК, 12.04.2019 година „СТАКЛЕНА МЕНАЖЕРИЈА” – ТЕНЕСИ ВИЛИЈАМС
Играат: Никола Тодороски, Стрезо Стаматовски, Адријана Билаловиќ Тодороска, Филип Кипровски
Режија: Софија Ристевска Петрушева
Превод: Јасмина Петровска
Сценограф: Михаел Димитровски
Костимограф: Андреј Ѓеоргиевски

Кореограф: Кире Миладиноски

ПЕТОК, 19.04.2019 година “МЕТОД”(El mètode Grönholm) од Жорди Галсеран
Режија: Ирена Стеријовска
Играат: Стрезо Стаматовски, Ивица Цонев, Елизабета Стефановска, Јаков Спасов

Најпоставуваниот современ шпански текст во Регионот, за првпат преведен и поставен во Македонија

ПЕТОК, 26.04.2019 година „Каде е пиштолот?” за првпат преведен и поставен во Македонија текстот на најпознатиот унгарски автор Габор Ѓоргеј
Режија: Дејана Николовска
Играат: Горан Стојаноски, Никола Тодороски, Адријана Билаловиќ Тодороска, Ивица Цонев, Стрезо Стаматовски
Сценограф, костимограф и дизајн на светло: Милена Пантелеева

Музика: Гаро Ашикјан

Картите по цена од 200 денари се пуштени во продажба на билетарата при НУЦК “Григор Прличев” – Охрид, почеток на претставите е 20.00 часот. Телефон за резервации 046/261-063, 075/283-066

You May Also Like