Репертоар во НУЦК “Григор Прличев” – Охрид за месец мај 2019

Репертоар за месец мај 2019 година во НУЦК “Григор Прличев” – Охрид… ПЕТОК, 03.05.2019 година “АНАЛФАБЕТ” – комедија според Бранислав Нушиќ, режија Ѓорѓи Ризески.

Read more

Репертоар за април 2019 во ЦК “Григор Прличев” – Охрид

Репертоар за месец април 2019 година во НУЦК “Григор Прличев” – Охрид… ПЕТОК, 05.04.2019 година “АНАЛФАБЕТ”- комедија според Бранислав Нушиќ режија Ѓорѓи Ризески.Играат: Горан

Read more

Најава за годинешните „Прличеви беседи“

Следната недела ќе одржи овогодинешното издание на „Прличевите беседи“ 2013. Ова е програмата за настанот, кој ќе се одржи во понеделник и вторник (4-ти

Read more

Во Охрид се воспоставува награда „Григор Прличев“ за најдобра поема

„Прличеви беседи“ е манифестација која егзистира од 1952 година, почната од културните институции во градот Охрид во слава на преродбеникот и поетот од крајот

Read more