Репертоар на кино „Милениум“ за периодот од 19-25 септември

Во прилог е репертоарот на кино „Милениум“ за периодот од 19 до 25 септември. Од 21 септември (сабота) ќе почне да се прикажува македонскиот документарец „Медена земја“ во терминот од 20 часот.

Станува збор за најнаградуваниот македонски документарен филм, кој на почетокот на 2019-та се закити со 3 главни награди на престижниот фестивал Sundance.

ЧЕТВРТОК (19.09)
15:00- ТЕРА ВИЛИ (TERRA WILLY: PLANETE INCONNUE) 89’ – синхронизиран на македонски
17:30 – ИЗМАМНИЧКИТЕ ОД ВОЛСТРИТ (HUSTLERS) -110’
20:00- АД АСТРА (AD ASTRA) -123’ -Премиера
22:30 – АД АСТРА (AD ASTRA) -123’

ПЕТОК (20.09)
15:00- ТЕРА ВИЛИ (TERRA WILLY: PLANETE INCONNUE) 89’ – синхронизиран на македонски
17:30 – ИЗМАМНИЧКИТЕ ОД ВОЛСТРИТ (HUSTLERS) -110’
20:00- АД АСТРА (AD ASTRA) -123’
22:30 – АД АСТРА (AD ASTRA) -123’

САБОТА (21.09)
11:00 – ТЕРА ВИЛИ (TERRA WILLY: PLANETE INCONNUE) 89’ – синхронизиран на македонски
13:00 – ТАЈНИОТ АГЕНТ МЈАУ 92’ – синхронизиран на македонски
15:00- ДОРА ИСТРАЖУВА –ИЗГУБЕНИОТ ГРАД (DORA AND THE LOST CITY OF GOLD)- 102’
17:30 – ИЗМАМНИЧКИТЕ ОД ВОЛСТРИТ (HUSTLERS) -110’
20:00- МЕДЕНА ЗЕМЈА (HONEYLAND) -85’ -Премиера
22:00 – АД АСТРА (AD ASTRA) -123’

НЕДЕЛА (22. 09)
11:00 – ТЕРА ВИЛИ (TERRA WILLY: PLANETE INCONNUE) 89’ – синхронизиран на македонски
13:00 – ТАЈНИОТ АГЕНТ МЈАУ 92’ – синхронизиран на македонски
15:00- ДОРА ИСТРАЖУВА –ИЗГУБЕНИОТ ГРАД (DORA AND THE LOST CITY OF GOLD)- 102’
17:30 – ИЗМАМНИЧКИТЕ ОД ВОЛСТРИТ (HUSTLERS) -110’
20:00- МЕДЕНА ЗЕМЈА (HONEYLAND) -85’
22:00 – АД АСТРА (AD ASTRA) -123’

ПОНЕДЕЛНИК (23.09)
15:00- ТЕРА ВИЛИ (TERRA WILLY: PLANETE INCONNUE) 89’ – синхронизиран на македонски
17:30 – ИЗМАМНИЧКИТЕ ОД ВОЛСТРИТ (HUSTLERS) -110’
20:00- МЕДЕНА ЗЕМЈА (HONEYLAND) -85’
22:00 – АД АСТРА (AD ASTRA) -123’

ВТОРНИК (24.09)
15:00- ТЕРА ВИЛИ (TERRA WILLY: PLANETE INCONNUE) 89’ – синхронизиран на македонски
17:30 – ИЗМАМНИЧКИТЕ ОД ВОЛСТРИТ (HUSTLERS) -110’
20:00- МЕДЕНА ЗЕМЈА (HONEYLAND) -85’
22:00 – АД АСТРА (AD ASTRA) -123’

СРЕДА (25.09)
15:00- ТЕРА ВИЛИ (TERRA WILLY: PLANETE INCONNUE) 89’ – синхронизиран на македонски
17:30 – ИЗМАМНИЧКИТЕ ОД ВОЛСТРИТ (HUSTLERS) -110’
20:00- МЕДЕНА ЗЕМЈА (HONEYLAND) -85’
22:00 – АД АСТРА (AD ASTRA) -123’

You May Also Like