Репертоар на Драмскиот театар Скопје

На репертоарот на Драмскиот театар од 08.04. – 13.04. 2013 ќе имате можност да ги проследите следните претстави:

ден:    08.04.2013 (понеделник) | 20.00 часот
претстава:    2012 – ПОСЛЕДНИТЕ МАКЕДОНЦИ
играат:    Сања Арсовска, Билјана Драгичевиќ – Пројковска, Трајанка Илиева, Рубенс Муратовски, Зоран Љутков, Игор Ангелов
автор:    Сашо Миленковски, Тихомир Спировски, Велика Стојкова – Серафимовска, Марко Коловски, Бојан Трифуновски, Љупчо Маневски, Снежана Балканска; Венко Серафимов

ден:    09.04.2011 (вторник) | 20.00 часот
претстава:    УМРИ МАШКИ
играат:    Јелена Жугиќ, Драган Спасов-Дац , Роберт Вељановски
автор:    Алдо Николај
режија:    Коле Ангеловски

ден и час:    10.04.2013 (среда) | 20.00 часот
претстава:    СОЛУНСКИ ПАТРДИИ
играат:    Марија Спиркоска – Илијеска, Билјана Драгичевиќ – Пројковска, Маја Вељковиќ – Пановска, Зоран Љутков, Златко Митрески, Јелена Жугиќ, Трајанка Илиева – Таци, Калина Наумовска, Гордана Ендровска, Марија Кондовска, Валдета Исмаили, Душица Стојановска, Викторија Анѓушева, Катерина Коцевска, Катерина Шехтанска – Лаковска и Александра Павлова
автор:    Миле Попоски
режија:    Коле Ангеловски

You May Also Like