Концерт “Турски амам” на Гудачкиот камерен оркестар “Арко”

Концерт “ТУРСКИ АМАМ” на Гудачкиот камерен оркестар “АРКО”, во рамки на фестивалот Скопско лето…

Вечерва (вторник, 16 јули) со почеток во 20:30 часот во фоајето на МАкедонската опера и балет, ќе се одржи концертот, кој е во рамките на Скопско лето 2019.

диригент: Ерхан Шукри
солист: Тахир Ајдоглу – канон, Анкара, Турција
гости: Мандолински оркестар “Скопје”

Влезот е слободен.

You May Also Like