Што ќе се случи доколку ја немаме Амазонската шума?

Деновиве на големо слушаме за големи еколошки катастрофи при кои со пожари беа зафатени Сибир и уште неколку други локации низ светот.

Но ако нешто загрижува, тоа е огромниот пожар кој ја зафати и Амазонската прашума. Уште по загрижувачки е постојаната експлоатација и уништување на истата поради индустриски цели.

Погледнете го ова одлично видео со целосна анализа, што ќе ни се случи доколку го немаме Амазон.

You May Also Like