„Шрапнел шок“ и „Стаклена менажерија“ на Академска сцена

В четврток (1 ноември, 2012) во 20:00 часот на Академската сцена при Факултетот за драмски уметности во Скопје, ќе се одиграат испитните вежби „Шрапнел шок“ и „Стаклена менажерија“.

Испитни вежби се на студентите од отсекот театарска режија – втора година, во класата на проф. Слободан Унковски, вон. проф. м-р Златко Славенски и дем. Куштрим Бектеши

„Шарпнел Шок“
АВТОР: Јуџин О’Нил
РЕЖИСЕР: Саша Нацевски
ИГРААТ:Марко Трајковиќ
Благојчо Стојанов
Марко Богдановски
Горан Ников
Симон Манасковски
Столе Мицов

„Стаклена менажерија“
АВТОР: Тенеси Вилијамс
РЕЖИСЕР: Драгана Стојчевска
ИГРААТ: Наталија Теодосиева
Бојан Лазаров
Мартин Манев
Ангела Стојановска

Поради ограничениот број на публика, потребни се резервации.
Резервациите можете да ги направите на мејл: scenaakademska@yahoo.com

You May Also Like