Отворање нова археолошка поставка во Штип

Министерката за култура Елизабета Канческа-Милевска, денеска (понеделник, 29 октомври 2012) во 11:00 часот во Штип, во НУ „Завод за заштита на спомениците на културата и музеј-Штип“, ќе се обрати на отворањето на новата археолошка поставка.

Новата постојана археолошка поставка содржи 900 експонати кои потекнуваат од периодот на неолитот па се до средниот век, пронајдени на археолошките локалитети: Исар, Баргала,  Боров дол, Хидросистемот  Злетовица и Плоча.

You May Also Like