Започнува драмската програма на „Охридско лето“ со „Стаклена менажерија“

Драмскиот дел од програмата на годинашното „Охридско лето“ почнува вечер со претставата „Стаклена менажерија“ од Тенеси Вилијамс, во режија на Софија Ристеска-Петрушева и во

Read more

„Шрапнел шок“ и „Стаклена менажерија“ на Академска сцена

В четврток (1 ноември, 2012) во 20:00 часот на Академската сцена при Факултетот за драмски уметности во Скопје, ќе се одиграат испитните вежби „Шрапнел

Read more