Три нови детски претстави на „Битолино“

Денеска (понеделник, 6 август, 2012) Детскиот театарски фестивал „Битолино“ продолжува во 17:30 часот според следнава програма:

17:30 – Центар за култура

ДРАМСКО-КУКЛЕН ТЕАТАР, ВРАЦА, БУГАРИЈА

автор: Отфрид Пројслер

Малата вештерка

режија: Емил Јорданов

сценографија и кукли: Никола Налбантов

композитор:Христо Намлиев

играат:

Јулија Колова

Јанна Генчева

Јавор Зехиров

јазик: бугарски

претставата е наменета за деца на возраст од 3+

 

 

Во 19:00 часот

(голема сала , Н.У. Центар за култура Битола)

ТЕАТАР ПАН , ЛУГАНО , ШВАЈЦАРИЈА

автор: Вања Лурасчи, Фабио Комана

Тик и Так

режија: Марио Бјанчи

играат:

Елена Чиаравали

Цинзиа Моранди

јазик: без зборови

претставата е наменета за деца на возраст од 3+

 

Во 20:30 часот

(голема сала , Н.У. Народен театар Битола)

ДЕТСКИ ТЕАТАР НА ПОРТАТА НА НАРВА , САНКТ ПЕТЕРСБУРГ , РУСИЈА

автор: Шарл Перо/Роман Камхен

Пепелашка

режија: Валентина Луц

сценографија и кукли: Почесен Артист на Русија, Александар Дубровин

композитор: Роман Камхен

играат:

Артем Белозеров

Инокентиј Граб

Светлана Губинскаја

Људмила Меншикова

Павел Москалев

Анна Руслаева

јазик: без зборови

претставата е наменета за деца на возраст од 3+

You May Also Like