Репертоар на Битолскиот народен театар

На репертоарот на Битолскиот народен театар оваа недела (од 27 мај – 1 јуни) се следниве претстави:

28.05.2013  (вторник)     20:00 часот
„Обична приказна“
автор:Марина Ладо
режија:Љупчо Ѓоргиевски

29.05.2013  (среда)     20:00 часот
„Обична приказна“
автор:Марина Ладо
режија:Љупчо Ѓоргиевски
50-та јубилејна претстава

30.05.2013 (четврток)      20:00 часот
„Хамлетмашина“
автор:Хајнер Милер
режија:Андраш Урбан

31.05.2013 (петок)      20:00 часот
„Хамлетмашина“
автор:Хајнер Милер
режија:Андраш Урбан

01.06.2013 (сабота)      20:00 часот
„Хамлетмашина“
автор:Хајнер Милер
режија:Андраш Урбан

You May Also Like