Романот „Врамување во пустелија“ промовиран во Крива Паланка

Вчера (четврток, 18 април 2013) во Музејот на Крива Паланка беше промовира романот „Врамување во пустелија“ од Гоце Ристовски.

„Врамување во пустелија“ е втор роман на Ристовски, кој инаку е по потекло од Кривопаланечко. Пред три години беше издаден „Сè е гола вода мој Ѓорѓија“, на писателот , кој е и признат публицист.

Промоцијата беше дел од манифестацијата „Крива Паланка – град на културата за 2013“.

You May Also Like