Промоција на „Антологија на современата турска поезија“ во Матица

Утре (петок, 23 ноември) во 12:00 часот во просториите на мултимедијалниот центар „Матица ексклузив“ ќе се одржи промоцијата на „Антологија на современата турска поезија“ во избор, превод, предговор и коментари на познатиот турски писател од Македонија, Фахри Каја.

Промоцијата свечено ќе ја отвори министерката за култура, Елизабета Канческа-Милевска.

 

You May Also Like