IN MEMORIAM: Почина Стен Ли

Творецот на Човекот Пајак (Спајдермен), Железниот Човек (Ајронмен), Халк и многу други суперхерои на компанијата Марвел Комикс, Стен Ли почина вчера на 96-годишна возраст.

Како писател и издавач, Ли беше клучен за подемот и популарноста на Марвел стриповите, а подоцна и филмовите засновани на нив. Неговите ликови беаа и останаа омилени на многу генерации Американци, но и на луѓето ширум светот.

Тој неколкупати се појави и како епизодна улога во филмовите на Марвел, но и во други филмски изаднија, со мали карактерни улоги.

You May Also Like