IN MEMORIAM: Почина Гери Мур

Виртуозот на гитара, големиот Гери Мур, утрово на 58 годишна возраст почина. Бил пронајден мртов во неговата хотелска соба во Кемпински ресортот во Естепона, Шпанија.

Овој поранешен член на Тин Лизи и Скид Роу, во својата четириесеттогодишна кариера соработувал со Џорџ Харисон, Трилок Гурту, Џими Нејл, Џинџер Бејкер, Ендру Лојд Вебер, Ози Озборн, Бич Бојс, Џек Брус и многу други. Зад себе остави 20 студиски албуми, и еден куп незаборавни нумери. Пошироката јавност ќе го помни по Still got the blues.

Почивај во мир, голем човеку!

R.I.P. Gary Moore

4 April 1952

February 6th 2011

 

You May Also Like