Се одржа карневалот „Ратевски бамбурци“

Во беровско Ратево денеска (20 јануари) по 11-ти пат се одржа карневалската традиција стара 600 години наречена „Ратевски Бамбурци“. На карневалот учествуваа и 11

Read more

Отворена изложба на уметникот Лена Ѓуриќ

Во Берово синоќа беше отворена изложба на слики во техника масло на платно со мотиви инспирирани од убавините на светот, подготвена од уметникот Лена

Read more

Заврши „Етно плоштад фестивал 2018“

Со настап на македонската мзуичка звезда Мијата и локални музички групи и диџеи синоќа во Берово заврши Етно плоштад фестивал. Како дел од фестивалот

Read more

„Етно плоштад фестивал“ од 24-28 август во Берово

Од 24 до 28 август ќе се одржи “Етно плоштад Фестивал”. Како дел од реномираниот музички фестивал ќе се одржи и саем за зачувување

Read more