Втори Македонски хип хоп награди во Кастро

За нецел час во клубот Кастро за почнуваат  вторите Македонски Хип Хоп награди. И овој пат ќе се изберат најдобрите рап артисти во 9 категории по избор на публиката. Настанот ќе се започне во 20 часот и ќе трае до полноќ. Влезот е само 150 денари.

Хип хоп награди
Хип хоп награди

Настапуваат:

Ортографија Кру
Daz Flow
Нож (ХипХоплетика)
Sleet & B.I.G. Girl (female MC act)
Skopje Crew
Get Ready (hip hop dance)
Првата Дама (female MC act)
UFS
Подземан Ефект

Официјален DJ: Boogie Man

Специјални гости:
Tonyo San (Легијата)
Марија4и (Токсикологија)

Еве ги категориите и артистите за кои можеше да се гласа во изминатиот период:

Дебитанти/млади артисти:
1. SKC
2. Raw N Wicked
3. Ортографија
4. NBD (Штип)
5. Двоен Сомнеж
6. Приземје Екипа
7. S.A.M. (Тетово)
8. Поетика (Битола)

Продукциска куќа:
1. Ошав Продукција
2. Арена Рекордс
3. THC Produkcija (Тетово)
4. BooM Records (Битола)
5. Шурикен
6. Зад Аголот
7. Магнус Продукција

DJ:
1. Гоце (САФ)
2. Славе
3. Boogie Man

Настан на годината:
1. Штип Хоп Фест (Штип)
2. Хипхопијада (Градски Парк – Скопје)
3. 50 Cent (сала Борис Трајковски – Скопје)
4. Легијата (плажа Кадмо – Охрид))
5. DJ Premier (Колосеум – Скопје)
6. Onyx (Метрополис Арена – Скопје)

Најдобро видео:
1. Сиги ft. Кацар – Пушто глас http://www.youtube.com/watch?v=t5fofjYQMxQ
2. Сиги – Премногу http://www.youtube.com/watch?v=uYe7bs7xorw
3. Легијата – Иди у курац http://www.youtube.com/watch?v=Xeg5SLN1Be8
4. Tonyo San – Green Out Bandit http://www.youtube.com/watch?v=rhmYaNM3hV4
5. Мега feat. Нож и Скипи – Одиме http://www.youtube.com/watch?v=VfqHcIx_KVo
6. Деки о2 и Страчка – Златни патики http://www.youtube.com/watch?v=XzPIIaj83t0

Продуцент:
1. DJ Гоце (САФ)
2. Таззак Акабатов
3. Марко (СВП)
4. Snoopy MC
5. Скит
6. Мац А.Д.
7. Master Yo

Песна на годината:
1. Мега feat. Нож и Скипи – Одиме
2. Tonyo San – Green Out Bandit
3. Сиги ft. Кацар – Пушти глас
4. Легијата – Иди у курац

Албум на годината:
1. Деки о2 и Страчка – Во секој поглед
2. Скит – Скит го има она… маафака
3. Tonyo San – Друштво на мртвите поети
4. Сиги – Скрипти на еден писател
5. Freestyler и CBH – Од секој аспект

MVP:
1. Легијата
2. Токсикологија

Не е касно, да се тргне према Кастро, уживајте во добар рап!

You May Also Like