Просечен ден на човек со анксиозност

Анксиозност е чувство на општа возбуденост, нејасен страв без очигледен надворешен повод, голем стрес и загриженост. Анксиозноста се манифестира преку повеќе физички и психички

Read more

Човекот може да почине од самото губење волја за живот

Според едно ново истражување на Универзитетот од Портсмут, човекот може да почине и од самото губење волја за живот, појава позната како „болест на

Read more

Сопствениците на кучиња се посреќни и имуни на депресија

Сопствениците на кучиња се поотпорни на кардиоваскуларни заболувања, а поседувањето на таков миленик е добро за здравјето и расположението, открива неодамнешно истражување спроведено во

Read more

Голем број мажи по сексот чувствуваат емотивна празнина

Значителен број од мажите по сексот чувствуваат емотивна празнина… Дури 40 отсто од мажите по сексот чувствуваат емотивна празнина, и се чувствуваат ранливи, тажни,

Read more