На денешен ден: Почина Вангел Наумовски

На денешен ден почина македонскиот уметник Вангел Наумовски (22.03.1924, Охрид – 13.06.2006, Охрид)… Овој охридскиот сликар, кого Салвадор Дали го нарече „сликар од бајките“,

Read more

На денешен ден: Роден е Вангел Наумовски

На денешен ден е роден македонскиот уметник Вангел Наумовски (22.03.1924, Охрид – 13.06.2006, Охрид). Овој охридскиот сликар, кого Салвадор Дали го нарече „сликар од

Read more