Најбогатата држава со нафта во светот Венецуела, во тешка криза! Што се случува?

Најбогатата држава со нафта во светот Венецуела е во тешка економска, веќе и во политичка криза. Сиромаштијата се повеќе се шири поради што околу

Read more

Дали на Турција и се подготвува економска и финансиска криза?

(Би-Би-Си) Финансиските превирања во Турција се алармантни – пад на турската лира за 30 отсто, пад на берзата за 17 отсто, скок на каматните

Read more