Монгани Вали Сероти годинешен лауреат на „Струшки вечери на поезијата“

Поетот Монгани Вали Сероти од ЈАР (Јужно африканската република) е добитник на годинашниот „Златен венец“ на 51-те Струшки вечери на поезијата, соопшти на денешниот

Read more