Свети Климент Охридски – Чудотворец

Денес Македонската православна црква го празнува споменот на својот патрон Свети Климент Охридски – Чудотворец, најпознатиот меѓу повеќето ученици на Светите браќа Кирил и

Read more

Изложба „Каде Sì слатко звучи – Патување низ историјата на италијанскиот јазик“

Изложбата „Каде Sì слатко звучи – Патување низ историјата на италијанскиот јазик“ ќе биде отворена денеска (понеделник, 15 октомври) во Народната и универзитетска библиотека

Read more