На Галапагос забранета продажба и користење на огномет

Локалните власти на островите Галапагос забранија продажба и употреба на огномет на архипелагот со цел да ја заштитат својата единствена фауна. На Галапагос дозволен

Read more

Судот го примил поднесокот за повлекување на предлогот за забрана на „Ругање со Христос“

Основниот суд Скопје 2 соопшти дека завчера од Државното правобранителство на Република Македонија е доставен поднесок за повлекување на предлогот за изрекување привремена мерка

Read more

Места од Јапонија до Норвешка на кои е забрането да се умре

Можеби мислите дека законите на логиката и физиката не можат да се менуваат, но постојат неколку места каде што ниту по едниот ниту по

Read more