(видео) Прошетка низ изложбата на Павле Кузманоски

Неодамна (октомври 2020 година) во Националната галерија на Македонија, објект Чифте амам, се одржа ретроспективната изложба на Павле Кузманоски.  COOLTURA.mk изработи видео со

Read more

Павле Кузманоски ќе се претстави пред скопската публика во Чифте амам

По долгиот период на карантински денови, отсуство на понуда на културна програма, изолација и мерки за социјална дистанца, во октомври месец Националната галерија на

Read more

Изложба на Павле Кузмановски во ОКО

Вечер (понеделник, 5 ноември, 2012) во галеријата ОКО ќе биде отворена самостија изложба на Павле Кузмановски. На изложбата ќе бидат презентирани дваесетина дела од

Read more