Грант од Американската амбасада за санација на Чифте амамот

Во годината на одбележување јубилеј – 70 години постоење Националната галерија на Македонија е институција-добитник на грант кој го доделува Амбасадата на Соединетите американски

Read more

Осветлен нов дел од кејот на Вардар

Град Скопје деновиве постави улично осветлување на неосветлениот дел на Кејот на реката Вардар, на потегот од Транспортен центар до рибарската куќичка. На делницата

Read more