IN MEMORIAM: Почина Мето Јовановски

На 77-годишна возраст денеска (16 ноември 2023 година) почина актерот Мето Јовановски. Жалната вест на социјалните мрежи ја пренесе неговиот помлад колега Драган Спасов

Read more

На денешен ден: Роден е Мето Јовановски

На денешен ден (17 јануари 1946) роден е Мето Јовановски – македонски театарски, филмски и телевизиски актер. Во 1971 година завршил Театарска академија во

Read more