На денешен ден: Роден е Јован Котески

На денешен ден (14 јануари, 1932) во селото Присовјани, Струшко, е роден Јован Котески, македонски поет. Бил претседател на Советот на Струшките вечери на

Read more

Конкурс за наградите „Крсте Чачански“ и „Јован Котески“

Здружението за литература, култура и наука „Бран“ од Струга и списанието „Бранувања“ го распишаа конкурсот за доделување  на наградите „Крсте Чачански“ за необјавена збирка

Read more