Отворен новиот културно социјален простор „Центар-Јадро“

Вчера (среда, 7 октомври), пред просториите на КСП „Центар-Јадро” се одржа прес по повод отварањето на новиот културно социјален простор „Центар-Јадро”, како и презентација

Read more

Македонски уметници на „2001 Одисеја во вселената“ во Барселона

Јане Алтипармаков и Наташа Гелева се поканети на изложбата „2001 Одисеја во вселената – 50-та годишнина“, која од 23 октомври ќе биде поставена во

Read more

Јане Чаловски на „Биеналето на современа уметност D-0 ARK Underground“ во Коњиц

Македонскиот уметник Јане Чаловски е дел од второто издание на Проектот „Биенале за современа уметност D-0 ARK Underground во Сараево“ во  Коњиц, Босна и

Read more

Македонскиот уметник Јане Чаловски гостува во Австрија

Јане Чаловски е еден од седумте интернационални учесници на двонеделната резиденциска програма ORTung, која годинава по десетти пат, во периодот од 20 јуни до

Read more