Репертоар во НУЦК “Григор Прличев” – Охрид за месец мај 2019

Репертоар за месец мај 2019 година во НУЦК “Григор Прличев” – Охрид…

ПЕТОК, 03.05.2019 година “АНАЛФАБЕТ” – комедија според Бранислав Нушиќ, режија Ѓорѓи Ризески.
Играат: Горан Стојаноски – Максим Благадуша
Никола Тодороски – Митре П. Клатипатлак
Стрезо Стаматовски – Румен Вујаклија
Адријана Билаловиќ Тодороска – Магдалена Лапајкоска – Дупева
Сценограф на претставата е Зоран Николовски, а костимите се на Ванчо Василев
*Претставата не е за лица помлади од 14 години и во истата се користат пиротехнички средства.

Цена на карта 200 денари, почеток 20.00 часот

ПЕТОК, 10.05.2019 година „АЛИСА ВО ЗЕМЈАТА НА ЧУДАТА” – ДЕТСКА ПРЕТСТАВА
Режија: Ѓорѓи Ризески
Играат: Адријана Билаловиќ Тодороска, Филип Кипровски, Павел Маслов, Ивица Цонев.

Цена на карта 100 денари, почеток 19.00 часот

ПЕТОК, 17.05.2019 година „Каде е пиштолот?” за првпат преведен и поставен во Македонија текстот на најпознатиот унгарски автор Габор Ѓоргеј
Режија: Дејана Николовска
Играат: Горан Стојаноски, Никола Тодороски, Адријана Билаловиќ Тодороска, Ивица Цонев, Стрезо Стаматовски
Сценограф, костимограф и дизајн на светло: Милена Пантелеева
Музика: Гаро Ашикјан

Цена на карта 200 денари, почеток 20.00 часот

ПЕТОК, 31.05.2019 година “МЕТОД”(El mètode Grönholm) од Жорди Галсеран,
Режија: Ирена Стеријовска
Играат: Стрезо Стаматовски, Ивица Цонев, Елизабета Стефановска, Јаков Спасов
Најпоставуваниот современ шпански текст во Регионот, за првпат преведен и поставен во Македонија

Цена на карта 200 денари, почеток 20.00 часот

Телефон за резервации 046/261-063, 075/283-066

You May Also Like