Kратoк документарен филм „Здравјето на конец“

Краток документарен филм „Здравјето на конец“ во продукција на Види Вака, кој е вториот од серијата од шест мултимедијални приказни за граѓани кои се

Read more

„Меѓу жедта и заразата“, документарен филм на Види Вака

Без вода нема живот, а посебно не кога светот се соочува со една од најстрашните пандемии. Сепак, две семејства од кумановско со години се

Read more

„Вистина, лаги и лајкови“ тема на вториот Истражувачки филмски фестивал Скопје

Врвни новинари истражувачи од BuzzFeed News, Google, La Republicca, Welt, Lupiga од 25 до 27 октомври во Кино Култура ќе ги споделат своите искуства

Read more